Πώς προλαμβάνουμε την πτώση μαστών

Πώς προλαμβάνουμε την πτώση μαστών

Το γυναικείο στήθος είναι το έντονο θηλυκό στοιχείο στο γυναικείο σώμα, όταν έχει αρμονικό μέγεθος και καλή θέση και φόρμα προσδίδει στη γυναίκα περισσότερη θηλυκότητα.
Παράγοντες όπως:
Η βαρύτητα, η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος, η απότομη απώλεια βάρους, η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός, η θέση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου, επηρεάζουν αρνητικά το σχήμα και τη φόρμα του γυναικείου στήθους, τελικά επέρχεται η χαλάρωση του δέρματος του μαστού και η πτώση της θηλής. Για την πρόληψη της χαλάρωσης του στήθους πρέπει η γυναίκα να αποφύγει:
α. να κοιμάται πρηνώς ( μπρούμυτα )
β. να φορά στηθόδεσμο με μεταλλικά στηρίγματα
γ. όταν έρθει η ώρα να θηλάσει πρέπει να μάθει να θηλάζει σωστά χωρίς να αφήσει γάλα στο μαστό της για πολύ ώρα και χωρίς να στύβει το στήθος της
δ. τέλος δεν πρέπει να χάσει απότομα πολλή βάρος , αν θέλει να χάσει κάποια κιλά πρέπει το κάνει σταδιακά 4-5 κιλά το μήνα, όχι περισσότερα και πρέπει:
α. να διατηρήσει καλά ενυδατωμένο το δέρμα του μαστού με κρέμες ενυδάτωσης και να πίνει πολύ νερό που λειτουργεί ευεργετικά σε όλο το σώμα αυτές είναι σημαντικές τεχνικές που θα καθυστερούν την πτώση των μαστών και θα διατηρήσουν την καλή φόρμα τους.