Ποια είναι η σωστή Αντηλιακή προστασία

Ποια είναι η σωστή Αντηλιακή προστασία

Άρχισε το καλοκαίρι , εμείς θα υπενθυμίσουμε τις  αρχές προστασίας από τον Ήλιο

  • Μακριά από τον ήλιο του μεσημεριού. προσπαθήστε να μείνετε στη σκιά μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ., όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο πιθανό να σας προκαλέσουν έγκαυμα.
  • Οι λευκές επιφάνειες (άμμος, το σκυρόδεμα) μπορούν και αντανακλούν τις ακτίνες UV . να φοράτε γυαλιά ηλίου κατά την έκθεση σας   στον ήλιο.
  • Ακόμα και όταν έχει συννεφιά πρέπει ναεφαρμόσετε αντηλιακό στο δέρμα σας Είναι ένας μύθος να πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να πάθουμε ηλιακό έγκαυμα σε μια συννεφιασμένη μέρα..
  • Τι σημαίνει αντηλιακό ευρέος φάσματος; Σημαίνει ότι το αντηλιακό θα μπλοκάρει τόσο τις UVA (υπεριώδες Α) ακτίνες του ήλιου όσο και τις UVB (υπεριώδης Β) ακτίνες. Είναι καλύτερο για την προστασία του δέρματος.

Πόσο συχνά εφαρμόζεται αντηλιακό;

Η εφαρμογή των αντηλιακών πρέπει να γίνεται κάθε δύο ώρες, και αμέσως μετά το κολύμπι. Επιλέξτε ένα αδιάβροχο αντηλιακό.

Το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές του δέρματος που εκτίθενται στον ήλιο, ιδιαίτερα στα χέρια, τα πόδια, τα αυτιά, τη μύτη και το πρόσωπο.

Το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται τουλάχιστον 15 λεπτά πριν βγείτε έξω. Χρειάζεται χρόνο για να αρχίσει να δρα. Μερικοί ιατροί λένε ότι θα πρέπει να περιμένετε 30 λεπτά.

Το αντηλιακό έχει σχεδιαστεί για να σας προστατεύσει από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου στο δέρμα σας, και δεν υπάρχει λόγος για να παραμείνει στον ήλιο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.