Ευρειαγγείες τι είναι και τι τις προκαλεί ?

Ευρειαγγείες τι είναι και τι τις προκαλεί ?

Τι είναι  ;

Είναι σπασμένα αιμοφόρα αγγεία στο πρόσωπο;

Αιτίες :

Οι αραχνοειδείς φλέβες κόκκινες και μπλε ,εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο και στα πόδια , δεν προκαλούν άλλα συμπτώματα πάρα μόνο ότι φαίνονται και είναι αντιαισθητικοί.

  1. Γενετικοί λόγοι : Μερικοί άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν Ευρειαγγείες από άλλους. άτομα των οποίων τα μέλη της οικογένειας τους έχουν Ευρειαγγείες είναι πιο πιθανό να έχουν και οι ίδιοι
  2. Έκθεση στον ήλιο: τα ηλιακά εγκαύματα προκαλούν την διαστολή και την θραύση μικρών αγγείων .
  3. Καιρικές αλλαγές : ακραίες καιρικές επηρεάζουν την κυκλοφορία στο σώμα. Τα αιμοφόρα αγγεία μπορεί να σκάσουν αφήνοντας Ευρειαγγείες .
  4. Ακραίες μεταπτώσεις της αρτηριακής πίεσης στην περιοχή : Ξαφνικές, ακραίες αλλαγές πίεσης. Ένα εξαιρετικά σκληρό φτέρνισμα ή έμετος μπορεί να προκαλέσει αυτή την αλλαγή της πίεσης.

 

 

 

  1. Εγκυμοσύνη: Οι φλεβίτιδες που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη συνήθως εξαφανίζονται μετά τον τοκετό.
  2. Περιβαλλοντικοί ρύποι και έκθεση σε χημικές ουσίες
  3. Rosacea: είναι μια κατάσταση όπου το χρώμα είναι ελάχιστο στο δέρμα και έτσι φαίνονται τα αιμοφόρα αγγεία
  4. Κατανάλωση αλκοόλ: Το αλκοόλ διαστέλλει (ανοίγει) προσωρινά τα αιμοφόρα αγγεία. Η συχνή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε παρατεταμένα σπασμένα αιμοφόρα αγγεία και ερυθρότητα στο πρόσωπο.
  5. Τραυματισμοί: Οι τραυματισμοί στο κεφάλι που προκαλούν μώλωπες μπορεί επίσης να προκαλέσουν σπασμένα αιμοφόρα αγγεία. Σε αυτή την περίπτωση, τα αιμοφόρα αγγεία θα επουλωθούν μόλις εξαφανιστούν καθώς το μώλωπες .

 

 

θεραπεία

Η διάγνωση είναι απλή και γίνεται οπτικά και μόνο .

Θεραπεία εκλογής :

Η θεραπεία με laser NdYag με μικρό spot 1.5-3 mm , και μεγάλο διάρκεια παλμού είναι η προτεινόμενη θεραπεία , είναι σύντομη , ανώδυνη σε σχέση με την σκληροθεραπεία , και ακίνδυνη σε σχέση με τα ρετινοειδή , και σαφώς πιο σύντομη