Ανόρθωση Μαστών

Η εγκυμοσύνη, ο λανθασμένος τρόπος θηλασμού και η βαρύτητα επιδρούν στο γυναικείο μαστό προκαλώντας την χαλάρωση του δέρματος του αλλά και την απώλεια του σχήματος και της μορφής του.

Τί είναι
Η ανόρθωση μαστών είναι η επέμβαση που θα δώσει στους μαστούς νέα, ανώτερη θέση και καλύτερο σχήμα. Αυτή η επέμβαση δίνει επίσης και νέο μικρότερο (αν και εφόσον χρειάζεται) σχήμα στην θηλαία άλω (το σκούρο δέρμα γύρω από τη θηλή).  Αν οι μαστοί είναι μικροί μπορεί να συνδυαστεί με την τοποθέτηση ενθεμάτων για αύξηση του μεγέθους των μαστών. Αν έχετε πτωτικό μαστό όπου η θηλή δεν κατευθύνεται οριζόντια αλλά λίγο ή πολύ προς το έδαφος και το δέρμα είναι χαλαρό και κάνει τον μαστό χαλαρό καθόλου σφιχτό τότε χρειάζεστε ανόρθωση μαστών.

Αναισθησία
Τοπική αναισθησία που μερικές φορές συνδυάζεται με ελαφρά μέθη. Ξύπνια αλλά χαλαρή θα νοιώθετε ενώ η περιοχή των μαστών θα είναι εντελώς αναίσθητη . Μερικές φορές όταν απαιτούνται περισσότεροι χειρισμοί χρησιμοποιούμε την γενική αναισθησία. Η επέμβαση γίνεται στην κλινική, όπου δεν χρειάζεται να παραμείνει η χειρουργημένη παρά μόνο για λίγες ώρες πριν αποχωρήσει για το σπίτι της.

Η επέμβαση
Η τεχνική που χρησιμοποιεί ο Κος Κασίμης είναι η τεχνική της κάθετης ούλης concentric mastopexy με την οποία δημιουργώντας τις δυνατόν λιγότερες ουλές επιτυγχάνεται το καλύτερο σχήμα των μαστών αλλά και δίνει την δυνατότητα τοποθέτησης της θηλής όσο ψιλά και αν χρειάζεται . Όταν η ανόρθωση που χρειάζεται είναι μέχρι 2 εκατοστά, τότε αυτή η τεχνική δεν αφήνει καθόλου ουλές.

Μετά το χειρουργείο
Οίδημα των μαστών θα εμφανιστεί τις πρώτες ημέρες που σταδιακά θα υποχωρεί. Η γυναίκα μπορεί να αισθανθεί κούραση για μια – δυο μέρες όταν όμως θα αφαιρεθούν οι επίδεσμοι και θα φορά το στηθόδεσμο της θα νιώθει πολύ ελαφρύτερα και σταδιακά αποκτά τις αδύναμες της . Η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στην πλήρη δραστηριότητα της μετά από 2-3 μέρες. Γυμναστική και βαρειές εργασίες που ενδεχομένως αυξάνουν την πίεση αίματος σας πρέπει να αποφεύγονται για περίπου δυο εβδομάδες.

error: Content is protected !!