Αποκατάσταση Συμμετρίας Μαστών

Είναι βέβαιο σήμερα ότι η ασυμμετρία μαστών αφήνει πολλά ψυχικά τραύματα στα κορίτσια 12- 21 ετών, οι έφηβες που έχουν διαφορετικό μέγεθος μαστών ή που το στήθος τους είναι πολύ μεγάλο θα έπρεπε να τους δίνεται η δυνατότητα διορθωτικής χειρουργικής επέμβασης, καθώς το μέγεθος του στήθους τους μπορεί να επηρεάσει την ψυχική τους υγεία. Είναι αυτονόητο τα κορίτσια που έχουν ασύμμετρους μαστούς έχουν χαμηλότερη αυτοεκτίμηση.
H αρνητική επίδραση στην ψυχική υγεία είναι το ίδιο καταστροφική και για τα κορίτσια με σχετικά μικρές διαφοροποιήσεις στο μέγεθος των μαστών, αλλά και εκείνα που έχουν πιο εμφανείς διαφορές στο στήθος τους.

Η επέμβαση
Η μισή επέμβαση πρέπει να γίνει πριν ακόμη αρχίσει η επέμβαση, οι μετρήσεις είναι απαραίτητες και καθοδηγούν την πορεία της επέμβασης. Πρώτον πρέπει να ανοίξουμε τον μικρό μαστό και τον απελευθερώσουμε από τον συνδετικό ιστό που τον κρατεί σε μικρό μέγεθος. Χρησιμοποιούμε sizer (δοκιμαστικό ένθεμα ) που το φουσκώνουμε με φυσιολογικό ορό μέχρι να μας δώσει το επιθυμητό μέγεθος , που να είναι κοντά και στον άλλο μαστό. Σπάνια θα χρειαστεί να επέμβουμε και στον άλλο μαστό. Αν όμως ο έτερος μαστός παρουσιάζει πτώση, επιχειρούμε ανόρθωση, και εν παρουσιάζει γιγαντισμό, επιχειρούμε μειωτική, ώστε να επιτύχουμε φυσιολογικό μέγεθος και συμμετρικούς μαστούς.

Ανάρρωση
Λίγες μέρες είναι αρκετές για να μπορεί η νεαρά μας να επιστρέψει στην καθημερινότητα της.

error: Content is protected !!