Aptos – Νήματα

Τί είναι
Η πτώση του δέρματος και του λιπώδους στρώματος κάτωθεν αυτού είναι αποτέλεσμα της γήρανσης του δέρματος ή και της κακής περιποίησης του.

Τα σημεία που δηλώνουν πτώση είναι:
1. τα φρύδια
2. τα μάγουλα όπου πέφτει το λίπος τους και βαθαίνει τις ρυτίδες έκφρασης γύρω από το στόμα
3. το περίγραμμα του προσώπου στο σαγόνι που αποκτά νέο μη ομαλό περίγραμμα

Kατά καιρούς επινοήθηκαν διάφοροι μέθοδοι, άλλες επεμβατικοί και άλλες αναίμακτοι με στόχο την εξάλειψη αυτής ανεπιθύμητης πτώσης. Tα προβλήματα (κοινωνικά και ιατρικά) και οι δυσκολίες του κλασσικού lifting (επεμβατικοί) επέφεραν μια αποστροφή των υποψήφιων, εξάλλου στα αρχικά στάδια (35 – 45 ετών) όταν η πτώση είναι μικρή το κλασσικό lift θεωρείται υπερβολική επέμβαση, από την άλλη οι αναίμακτες μέθοδοι όπως το BOTOX ή τα εμφυτεύματα όπως το Υαλουρονικό οξύ ενώ βελτιώνουν την εμφάνιση των ρυτίδων στο μέτωπο και στις ρινοχειλικές ρυτίδες δεν εξαλείφουν ούτε βελτιώνουν την πτώση.
Tο Aptos (anti ptosis) thready lift απαντά στη πρόκληση της πτώσης ειδικά αυτή στα αρχικά στάδια με το καλύτερο τρόπο γιατί έλκει το λιπώδες στρώμα και το δέρμα προς τα πάνω και τα επιστρέφει στην αρχική τους θέση. Είναι απλή επέμβαση που δεν χρειάζεται νάρκωση ούτε παραμονή στη κλινική , ούτε και διακοπή της εργασίας.

H λογική αυτής της επέμβασης στηρίζεται στην ανάπτυξη νέας μορφής νημάτων που με ειδική τεχνολογία (μικροσκοπικό laser ) διαιρούνται σε τακτά διαστήματα αποστάσεων και μοιάζουν με μικρά μικροσκοπικά δοντάκια που σε μεγάλη μεγέθυνση θα μοιάζουν με ψαροκόκαλο.

Πώς γίνεται
H διαδικασία ξεκινά με το σχεδιασμό σε όρθια θέση με μαρκαδόρο της γραμμής – φοράς της πτώσης όπου με αντίθετη έλξη μπορεί και επιστρέφει στην προ-πτώσης θέση. Εισάγεται υπό του δέρματος στον λιπώδη ιστό μια ειδική βελόνα η οποία θα διαδραματίσει την προσχεδιασμένη πορεία, εντός της βελόνας περιέχεται το Aptos νήμα στη συνεχεία αφαιρείται η βελόνα και το νήμα μένει στη θέση που έχει προσχεδιαστεί και αφού περαστούν όλα τα νήματα που χρειάζονται στη θέση τους, καλούμε την / τον κύριο/α να σηκωθεί σε καθιστή θέση, οπότε και εμφανίζεται η χαλάρωση – πτώση και αναλόγως και συμμετρικά τραβάμε τα νήματα και διορθώνουμε την πτώση, στο τέλος σταθεροποιούμε τα νήματα με ένα εσωτερικό ράμμα για κάθε περιοχή.

Είναι ασφαλής τεχνική;
H τεχνική είναι ασφαλής γιατί τα νήματα αυτά κατασκευάζονται από πολυαιθυλένιο, δηλαδή από τον ίδιο υλικό που κατασκευάζονται τα συνηθισμένα ράμματα που χρησιμοποιούνται στην χειρουργική τις τελευταίες δεκαετίες χωρίς να παρουσιάσουν κανένα πρόβλημα. Εξάλλου το F.D.A (αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων) έκρινε ασφαλή την τεχνική και ασφαλή τα νήματα, με ανακοίνωση του τον Δεκέμβριο του 2004 . Στην συνέχεια έπραξαν το ίδιο και άλλοι αντίστοιχοι ευρωπαϊκοί οργανισμοί.

Tο χρειάζομαι;
Kάθε άνδρας ή γυναίκα που παρουσιάζει χαλάρωση – πτώση του δέρματος προσώπου και ενοχλείται από αυτό χρειάζεται Aptos thready lift.

Πότε δεν κάνουμε Aptos lift
Όταν η πτώση είναι μεγάλη και όταν το δέρμα είναι λεπτό με λεπτό υποδόριο και έντονη φωτογήρανση.

Αναισθησία: Τοπική αναισθησία στα σημεία που θα περαστούν τα νήματα.
Διάρκεια της επέμβασης: Περίπου είκοσι λεπτά.
Παραμονή στην κλινική: Δεν χρειάζεται παραμονή στην κλινική και όλα τα περιστατικά γίνονται ως εξωτερικοί ασθενείς.
Χρόνος ανάρρωσης: 48 ώρες μετά την επέμβαση χρειάζεται παραμονή στο σπίτι έως ότου απορροφηθούν τυχόν οιδήματα, ενδέχεται να εμφανιστούν μικρές εκχυμώσεις (μελανιές) που θα καλύπτονται με make – up για μερικές μέρες.
Το Aptos μπορεί να συνδυαστεί στον ίδιο χρόνο της επέμβασης με:
1. Βλεφαροπλαστική για αφαίρεση σακούλες και χαλάρωση των βλεφάρων.
2. Αφαίρεση του λίπους στο λαιμό.
3. Τοποθέτηση εμφυτευμάτων (υαλουρονικό οξύ ή λίπος από άλλη περιοχή).
4. Botox ή peeling που θα διορθώσουν ρυτίδες ή εισολκές στο άνω χείλος ή στο γένειο.

Κίνδυνοι και επιπλοκές:
Α. Επιμόλυνση του υλικού θα μπορούσε να συμβεί αν ο χώρος και τα εργαλεία είναι σηπτικά, θεωρώ για την εξάλειψη αυτού του κινδύνου απαιτείται ο χώρος να είναι χειρουργική αίθουσα.
Β. Τραυματισμός αγγείων του προσώπου, και για να μην συμβεί αυτό, ο ιατρός πρέπει να είναι οικείος με την ανατομία προσώπου(πλαστικός χειρουργός ) και κατάλληλα εκπαιδευμένος.
Γ. Ελαφρύ οίδημα ή και εκχύμωση θεωρούνται συνηθισμένες επιπλοκές που υποχωρούν γρήγορα.
Γενικά το Aptos (αντί-πτώση) thready lift θεωρείται κατάλληλη για μικρή – μέτρια χαλάρωση προσώπου, είναι απλή , αποφεύγει την αναισθησία και την εισαγωγή σε νοσοκομείο, ασφαλής τεχνική και με άμεσα ορατά αποτελέσματα, αρκεί να γίνει στο σωστό χώρο, από τα σωστά χέρια.

Οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις:
1. Τ ι είναι το αναίμακτο lift;
Μέχρι σήμερα η χαλάρωση στα αρχικά στάδια της ειδικά στις ηλικίες 35 έως και 50 ετών έμεινε χωρίς ουσιαστική διόρθωση, εδώ και μερικά χρόνια αυτή η χαλάρωση διορθώνεται με μεγάλη επιτυχία με το APTOS thready lifting όπου χρησιμοποιούνται επεξεργασμένα με υψηλής τεχνολογίας laser ειδικά νήματα.
Αυτά τα νήματα κατασκευάζονται από το ίδιο υλικό που κατασκευάζονται τα ράμματα που χρησιμοποιούνται στην χειρουργική τα τελευταία σαράντα χρόνια.
H ασφάλεια αυτών των ειδικών νημάτων βεβαιώνεται από τον αμερικάνικο οργανισμό φάρμακων και τροφίμων (F.D.A.) και από τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό, η επέμβαση αυτή γίνεται υπό τοπικής αναισθησίας οπότε με ειδικό μικροεργαλείο εισάγονται αυτά α νήματα στην χαλαρή περιοχή που θέλουμε να διορθώσουμε, αφού εισάγουμε το νήμα αυτό αμέσως αγκιστρώνεται στην κατώτερη της χαλάρωσης περιοχή, τραβάμε το νήμα μαζί και η χαλάρωση προς τα πάνω μέχρι να εξαφανιστεί η χαλάρωση και το σταθεροποιούμε σε αυτή την θέση.
H επέμβαση αυτή δεν χρήζει εισαγωγή και παραμονή στην κλινική, διαρκεί δεκαπέντε με είκοσι λεπτά και το αποτέλεσμα της είναι άμεσα ορατό, η γυναίκα μπορεί αμέσως να επιστρέψει στην εργασία της δεδομένου ότι δεν φέρει χειρουργικές τομές, έτσι τίποτα ορατό πέραν του αποτελέσματος θα μαρτυρά ότι επισκέφθηκε πλαστικό χειρουργό.

2. Tι διορθώνει κα πόσα χρόνια κρατά τα αποτέλεσμα του thready lift;
Mε το thready lift ( αναίμακτο lift ) διορθώνεται:
1. Η χαλάρωση γύρω από το στόμα (ρινοχειλικές ρυτίδες) ανασηκώνοντας το λίπος του μάγουλου προς τα πάνω έτσι εκτός από την εξαφάνιση των ρινοχειλικών ρυτίδων δίνουμε στο πρόσωπο την εμφάνιση των ζυγωματικών που είχε σε νεότερη ηλικία.
2. Η χαλάρωση του λαιμού όσο μεγάλη και αν είναι αυτή.
3. Η χαλάρωση στο σαγόνι που αποκτάνε οι γυναίκες σαν πρώτη χαλάρωση του προσώπου και που μέχρι τώρα δεν αντιμετωπιζόταν παρά μόνο με ολικό lifting.
Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα , η ταχύτητα , η ευκολία και το αναίμακτο αυτής της τεχνικής την έφερε πρώτη στις προτιμήσεις των γυναικών.

Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι η φυσιολογική διαδικασία της χαλάρωσης συνεχίζεται έτσι αν μια 40 χρόνων γυναίκα μετά του thready lift θα μοιάζει δέκα χρόνια νεότερη , σε δέκα χρόνια θα μοιάζει πάλι 40 χρόνων ενώ θα είναι πενήντα χρόνων και τότε ίσως χρειαστεί επανάληψη της επέμβασης αυτής ή κάποια άλλη ανάλογα με το είδος της χαλάρωσης που θα αναπτύξει.

error: Content is protected !!