Αύξηση Μαστών

Τι είναι
Είναι η επέμβαση που μπορεί να αυξήσει το μέγεθος και το σχήμα των μαστών.

Χρειάζομαι;
Aν νιώθετε ότι έχετε μικρό στήθος και θα σας ταίριαζε μεγαλύτερο μέγεθος.
Αν έχετε απώλεια μεγέθους μετά από μια εγκυμοσύνη.
Αν έχετε μια ορατή διαφορά των δυο μαστών.

Σχεδιάζοντας την επέμβαση
Με τον κ. Κασίμη θα συζητήστε για την κατάσταση της υγείας σας, το δέρμα σας, τις λεπτομέρειες της επέμβασης και αφού σας εξετάσει θα συζητήσετε και αν χρειάζεται ρυτιδεκτομή ή όχι. Θα σας δείξει στο ηλεκτρονικό υπολογιστή το προβλεπόμενο αποτέλεσμα που θα έχετε και θα έχετε το χρόνο να ρωτήσετε ότι σας προβληματίζει και απασχολεί έως ότου νιώθετε καλώς ενημερωμένη για την επέμβαση γιατί πιστεύουμε ότι ο ενημερωμένος χειρουργημένος είναι πάντα ευχαριστημένος.

Προεγχειργτική προετοιμασία
Οι καπνιστές πρέπει να σταματούν το κάπνισμα μια εβδομάδα πριν την επέμβαση γιατί έτσι αποφεύγονται πολλές επιπλοκές, και όπως σε όλες τις επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής η λήψη ασπιρίνης και άλλα παρόμοια φάρμακα απαγορεύουν την επέμβαση για τουλάχιστον τέσσερες μέρες. Eξετάσεις καρδιολογικές, ακτινολογικές και αίματος θα εκτελούνται στην κλινική την ίδια μέρα της επέμβασης για μικρότερη ταλαιπωρία και εφόσον οι εξετάσεις δεν δεικνύουν πρόβλημα που να απαγορεύσει την επέμβαση προχωρούμε στην επέμβαση μας.

Τύποι ενθεμάτων
Το πρώτο και πιο σύνηθες είναι το τραχείας επιφανείας σιλικονούχα ένθεμα με περιεχόμενο ημίρρευστη σιλικόνη και ενισχυμένο περίβλημα (Cohesive) που είναι ανθεκτικότερο των παλαιών απλών ενθεμάτων και δίνει πιο φυσικό αποτέλεσμα στην όψη αλλά και στην αφή.
Το δεύτερο είδος είναι το σιλικονούχα ένθεμα με περιεχόμενο αλατόνερο (φυσιολογικό ορό), που όμως έχει μαλακή σύσταση και μαλακή κατά συνέπεια αφή.

Που εκτελείται η επέμβαση;
Η επέμβαση γίνεται στην κλινική , όπου δεν χρειάζεται να παραμείνει η χειρουργημένη παρά μόνο για λίγες ώρες πριν αποχωρήσει για το σπίτι του (της).
Αναισθησία: Τοπική αναισθησία που μερικές φορές συνδυάζεται με ελαφρά μέθη.  Ξύπνια αλλά χαλαρή θα νοιώθετε ενώ η περιοχή των μαστών θα είναι εντελώς αναίσθητη. Μερικές φορές όταν απαιτούνται περισσότεροι χειρισμοί χρησιμοποιούμε την γενική αναισθησία.

Η επέμβαση
Οι χώροι που προσφέρονται για την τοποθέτηση του ενθέματος είναι δυο, πίσω από τον αδένα του μαστού και εμπρός του μαζικού μυός είναι ο πιο συνηθισμένος χώρος με το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, πίσω από τον μαζικό αδένα είναι ο δεύτερης εκλογής χώρος όπου τοποθετούμε εκεί το ένθεμα σε περιπτώσεις όπου η γυναίκα είναι πολύ αδύνατη με σχεδόν απουσία των μαστών. Η πρόσβαση στους χώρους αυτούς γίνεται είτε από μια τομή κάτω στην υπομάστια πτυχή, είτε από την μασχάλη , είτε από την θηλαία άλω, αναλόγως την περίπτωση επιλέγουμε και την τομή.

Επιπλοκές
Οι επιπλοκές είναι ελάσσονες όπως φλεγμονή ή αιμορραγία, σε ποσοστό μικρότερο των 2% μπορεί να εμφανιστεί σκληρή κάψα που δίνει πολύ σκληρή αίσθηση στην αφή, η οποία διορθώνεται χωρίς να αφήσει μόνιμα προβλήματα. Σπάνια και σε ποσοστό μικρότερο του 1% μπορεί να εμφανιστεί υπαισθησία της θηλής η οποία επανέρχεται πλήρως εντός τριμήνου. Οι επιπλοκές δεν θα εμφανίζονται αν ακολουθεί ο ασθενής τις οδηγίες πριν και μετά την επέμβαση.

Μετά την επέμβαση;
Οίδημα των μαστών θα εμφανιστεί τις πρώτες ημέρες που σταδιακά θα υποχωρεί. H γυναίκα μπορεί να αισθανθεί κούραση για μια – δυο μέρες όταν όμως θα αφαιρεθούν οι επίδεσμοι και θα φορά το στηθόδεσμο της θα νιώθει πολύ ελαφρύτερα και σταδιακά αποκτά τις αδύναμες της. Η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στην πλήρη δραστηριότητα της μετά από 2-3 μέρες. Θα μπορεί να πλένεται μετά από δύο μέρες ,ενώ γυμναστική και βαριές εργασίες που ενδεχομένως αυξάνουν την πίεση αίματος πρέπει να αποφεύγονται για περίπου δυο εβδομάδες.

error: Content is protected !!