Ευρυαγγείες Προσώπου και Ποδιών

Τί είναι
Oι Ευρυαγγείες είτε στο πρόσωπο (κόκκινες γραμμές) είτε στα πόδια (κόκκινες και μπλε γραμμές) πρέπει να διαγνωστούν με ακρίβεια γιατί και άλλες παθήσεις του δέρματος δίδουν παρόμοια εικόνα. Οι Ευρυαγγείες είναι προβληματικά τριχοειδή αγγεία του δέρματος που εμφανίζεται κόκκινα γιατί ακριβώς το αίμα που ρέει εντός των, ρέει αργά και με μεγαλύτερη ποσότητα γι΄αυτο και γίνεται ορατό.

Aντιμετώπιση
Aντιμετωπίζονται και πλήρως εξαλείφονται με τα νέας τεχνολογίας laser Nd . yag 1064, βέβαια χρειάζονται παραπάνω από μια συνεδρία, συνήθως δυο ή τρεις συνεδρίες. Αυτό που πρέπει να προσέχει κανείς είναι αυτά τα laser να είναι υψηλής ενέργειας γιατί τότε και μόνο τότε γίνεται ικανή απορρόφηση της ενέργειας του laser από την αιμοσφαιρίνη του αίματος, απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να αδρανοποιηθεί και να απορροφηθεί το προβληματικό τριχοειδές.

Aξίζει να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα στις μπλε ευρειαγγείες (πόδια) ενώ επιτυγχάνεται με λιγότερες συνεδρίες πρέπει να γίνουν περισσότερες συνεδρίες γιατί πάντα συνδυάζεται και με κόκκινες ευρυαγγείες. Αντιθέτως, περιπτώσεις Ευρυαγγείων μεγάλου διαμετρήματος (πράσινου χρώματος) κυρίως στα πόδια είναι σχεδόν αδύνατον να εξαλειφθούν με laser, άλλες περιπτώσεις είναι όταν πολλές Ευρυαγγείες που μοιάζουν με δίκτυο αράχνης τροφοδοτούνται από κεντρικό μεγάλο αγγείο. Σ΄αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται να εισαχθεί σκληρυντική ουσία στο κεντρικό προβληματικό αγγείο και να σταματήσει η καθυστερημένη και προβληματική ροή αίματος εντός του και έτσι απορροφάται και εξαφανίζεται η αντιαισθητική του παρουσία.

Γίνεται έτσι αντιληπτό πόσο μεγάλη σημασία έχει η σοβαρή κλινική εξέταση και εξατομίκευση της κάθε περίπτωσης από έμπειρο ιατρό ο οποίος και θα επιλέξει την κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισης. Άλλοι τρόποι εξαφάνισης των ευρυαγγειών, που μάλιστα διαφημίζονται, κρύβουν πέραν της αναποτελεσματικότητας τους και σοβαρούς κινδύνους.

error: Content is protected !!