Γυναικομαστία

Τι είναι
Πολλοί άνδρες κυρίως κατά την διάρκεια της εφηβείας αναπτύσσουν ευμεγέθη λιπώδη ιστό στους μαστούς που συνήθως παραμένει και μετά την εφηβεία, οι μαστοί εμφανίζονται μεγαλύτεροι του σύνηθες γι αυτό και ονομάζονται γυναικομαστία. Ο όρος γυναικομαστία δεν σημαίνει ότι ο άνδρας αυτός έχει γεννητικές ή άλλες φυλετικές ανωμαλίες, απλώς περιγράφει το σύμπτωμα των μεγάλων μαστών. Σαν αιτία γυναικομαστίας έχουν ενοχοποιηθεί μερικά φάρμακα, η παχυσαρκία και κάποιες ορμονικές διαταραχές, στις 97% των περιπτώσεων όμως τα αίτια είναι ιδιοπαθή δηλαδή άγνωστα. Τα προβλήματα που παράγει αυτό το πλεονάζον λίπος είναι κυρίως αισθητικού τύπου, πολλές φορές όμως συνοδεύονται και από ψυχολογικού τύπου προβλήματα γιατί αυτοί οι άνδρες νιώθουν ότι προσβάλλεται ή και μειώνεται ο ακέραιος ανδρισμός τους.

Η επέμβαση
Ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να αφαιρέσει αυτή την λιπώδη περίσσεια και να αφαιρέσει επίσης μέρος του μαζικού αδένα αν αυτό είναι μεγαλύτερο του σύνηθες και να εμποδίσει έτσι τον επανασχηματισμό του λίπους αυτού, η χειρουργική τομή σχεδιάζεται στα όρια της περιμέτρου της θηλής και του δέρματος ώστε η ουλή που θα προκύψει να είναι αθέατη, στην συνέχεια με ειδικά εργαλεία αφαιρεί το λίπος στην ποσότητα που χρειάζεται ώστε να παραμείνει μια ελαφρά καμπύλη που αισθητικά είναι απαραίτητη.

Που εκτελείται η επέμβαση
Η επέμβαση γίνεται στην κλινική, όπου δεν χρειάζεται να παραμείνει ο χειρουργημένος παρά μόνο για λίγες ώρες πριν αποχωρήσει για το σπίτι του.

Αναισθησία
Τοπική αναισθησία που μερικές φορές συνδυάζεται με ελαφρά μέθη. Ξύπνια αλλά χαλαρή θα νοιώθετε ενώ η περιοχή των μαστών θα είναι εντελώς αναίσθητη μερικές φορές όταν απαιτούνται περισσότεροι χειρισμοί χρησιμοποιούμε την γενική αναισθησία.

Μετά την επέμβαση
Η επέμβαση διαρκεί περίπου σαράντα λεπτά κατά τη διάρκεια της οποίας ο ασθενής έχει μια ελαφρά αναισθησία. Για δυο – τρεις ώρες μετά την λήξη της επέμβασης πρέπει ο ασθενής να παραμείνει στην κλινική πριν αποχωρήσει για το σπίτι του φορώντας ένα ειδικό γιλέκο σε όλο το στήθος που θα το φορά για αρκετές μέρες, πλήρη δραστηριότητα θα μπορεί να έχει μια εβδομάδα από την επέμβαση.

error: Content is protected !!