Μειωτική Μαστών

Τι είναι
Παράγοντες όπως κληρονομικότητα και ορμονικές ιδιαιτερότητες, χαρίζουν σε πολλές γυναίκες μεγάλους μαστούς. Στην εφηβεία οι μεγάλοι μαστοί ενώ εξωτερικά δείχνουν έντονη σεξουαλικότητα προκαλούν αρκετά προβλήματα στην ίδια την γυναίκα λόγω του μεγάλου βάρους τους. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να είναι τοπικά όπως δερματίτιδες και συνεχείς ερεθισμοί, μπορεί όμως να είναι και μυοσκελετικά κυρίως στην αυχενική σπονδυλική στήλη που αργότερα θα μετατρέπονται σε πραγματικά προβλήματα των σπονδύλων. Αργότερα σε μεγαλύτερη ηλικία οι μεγάλοι μαστοί χάνουν το σχήμα και την θέση τους και καταλήγουν σε πτωτικούς μαστούς. Η μειωτική μαστών αφαιρεί μέρος του μαστού δίνοντας καινούργιο μέγεθος, θέση και σχήμα.

Χρειάζομαι μειωτική μαστών;
Αν έχετε μεγάλους μαστούς όπου η θηλή δεν κατευθύνεται οριζόντια αλλά λίγο ή πολύ προς το έδαφος, με ερεθισμούς και σημάδια στους ώμους από το στηθόδεσμο τότε ναι, χρειάζεστε μειωτική μαστών.

Σχεδιάζοντας την επέμβαση
Με τον κ. Κασίμη θα συζητήστε για την κατάσταση της υγείας σας, το δέρμα σας, τις λεπτομέρειες της επέμβασης και αφού σας εξετάσει θα συζητήσετε όλες τις λεπτομέρειες της επέμβασης και το χρόνο αποθεραπείας. Θα σας δείξει το αποτέλεσμα που θα έχετε και θα έχετε το χρόνο να ρωτήσετε ότι σας προβληματίζει και απασχολεί έως ότου νιώθετε καλώς ενημερωμένη για την επέμβαση γιατί πιστεύουμε ότι ο ενημερωμένος χειρουργημένος είναι πάντα ευχαριστημένος.

 

Που εκτελείται η επέμβαση
Η επέμβαση γίνεται στην κλινική, όπου δεν χρειάζεται να παραμείνει η χειρουργημένη παρά μόνο για λίγες ώρες πριν αποχωρήσει για το σπίτι της.

Αναισθησία
Τοπική αναισθησία που μερικές φορές συνδυάζεται με ελαφρά μέθη. Ξύπνια αλλά χαλαρή θα νοιώθετε ενώ η περιοχή των μαστών θα είναι εντελώς αναίσθητη. Μερικές φορές όταν απαιτούνται περισσότεροι χειρισμοί χρησιμοποιούμε την γενική αναισθησία .

Η επέμβαση
Η τεχνική που χρησιμοποιεί ο κ. Κασίμης είναι η τεχνική του κατωτέρου κρημνού, ή του Mc kissok αναλόγως της ηλικίας και του μεγέθους των μαστών με την οποία δημιουργώντας τις δυνατόν λιγότερες ουλές επιτυγχάνεται το καλύτερο σχήμα των μαστών, κυρίως όμως διατηρείται η δυνατότητα θηλασμού χωρίς κανένα πρόβλημα.

Επιπλοκές
Ενώ είναι απλή επέμβαση δεν είναι μικρή, και όπως σε όλες τις επεμβάσεις αν ακολουθήστε τις οδηγίες δεν θα έχει επιπλοκές, οι πιο συνηθισμένες επιπλοκές σε ποσοστό μικρότερο των 2% μπορεί να εμφανιστεί αιμορραγία ή και φλεγμονή που αντιμετωπίζονται εύκολα.

Μετά την επέμβαση
Οίδημα των μαστών θα εμφανιστεί τις πρώτες ημέρες που σταδιακά θα υποχωρεί. Η γυναίκα μπορεί να αισθανθεί κούραση για μια – δυο μέρες όταν όμως θα αφαιρεθούν οι επίδεσμοι και θα φορά το στηθόδεσμο της θα νιώθει πολύ ελαφρύτερα και σταδιακά αποκτά τις αδύναμες της. Η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στην πλήρη δραστηριότητα της μετά από 2-3 μέρες. Θα μπορεί να πλένεται μετά από δύο μέρες ενώ γυμναστική και βαρείες εργασίες που ενδεχομένως αυξάνουν την πίεση αίματος σας πρέπει να αποφεύγονται για περίπου δυο εβδομάδες.

 

error: Content is protected !!