Ουλές Ακμής και Σημάδια Προσώπου

Οι ουλές στο πρόσωπο από ακμή ή από άλλη αίτια (μολύνσεις), εντοπίζονται στην ανώτερη και μέση στοιβάδα του δέρματος. Η αφαίρεση των ουλών αυτών γίνεται αφαιρώντας αυτές τις στοιβάδες δέρματος, αφήνοντας την κατώτερη στοιβάδα να αναγεννά νέες στοιβάδες χωρίς ουλές και σημάδια. Η αφαίρεση των στοιβάδων δέρματος γίνεται με τρεις τρόπους:

1. Μηχανικό
α. Crystal peeling:
Χρησιμοποιούμε κρυστάλλους αλουμινίου που εκτοξεύονται με δύναμη στο δέρμα, κάθε κρύσταλλο κατακερματίζει ένα μικρό κομματάκι δέρματος. Ταυτόχρονα κρύσταλλα και κατακερματισμένα μέρη του δέρματος απορροφούνται μαζί από άλλο στόμιο του μηχανήματος. Έτσι επιτυγχάνεται απολέπιση του δέρματος . Η τεχνική αυτή συνίσταται για μικρού βάθους βλάβες μόνο.
β. Δερμαπόξεση με διαμάντι:
Η γνωστή διαμαντένια σβούρα με  στυλό , στρέφεται με μεγάλη ταχύτητα αφαιρώντας στοιβάδες δέρματος , η τεχνική αυτή προσφέρει με ακρίβεια όσο βάθος χρειαστεί, έως ότου φτάσουμε στο απαιτούμενο βάθος. Συνίσταται για βαθιές και πολλές ουλές.

2. Χημικό 
Το χημικό peeling προκαλεί ελεγχόμενο έγκαυμα του δέρματος,  αφαιρώντας στοιβάδες δέρματος, συνίσταται για πολλές διάσπαρτες ουλές αλλά με μικρό βάθος.

3. Laser
Το laser Co2 μονής δέσμης ή πολλαπλής δέσμης (frac=onal) για λιγότερη ερυθρότητα, προκαλεί εξάχνωση του δέρματος σε όσο βάθος επιθυμούμε, αφαιρώντας στοιβάδες δέρματος στο βάθος που απαιτείται.
Συνιστάται σε πολλαπλές αλλά μικρού βάθους ουλές. Η τεχνική της Δερμαπόξεση στοχεύει στην ανανέωση και ανάπλαση του δέρματος από τα σημάδια του χρόνου (λεπτές ρυτίδες) αλλά και του ηλίου (πανάδες, καφέ κηλίδες).

Στο κέντρο μας διαθέτουμε και τις τρεις τεχνικές, και επιλέγουμε ανάλογα με το πρόσωπο και το βάθος των ουλών, την αντίστοιχη τεχνική.

error: Content is protected !!