Προθέσεις Προσώπου

Είναι προθέσεις συνήθως κατασκευασμένες από σκληρή σιλικόνη ή άλλο πορώδες υλικό που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπο για να αποκαταστήσουμε το σχήμα και την αρμονία του άρα να το κάνουμε πιο όμορφο.

Τι διορθώνουν
1. Ζυγωματικά: ειδικά όταν έχουμε απουσία του λίπους ( μήλα) στα μαγούλα, τονίζει έτσι το νεανικό ύφος του προσώπου.
2. Γένειο: ειδικά όταν έχουμε ατροφικό πτωχό γένειο που δείχνει ασύμμετρο πρόσωπο.
3. Κάτω γνάθος: για να τονίσει τις γωνίες του προσώπου ειδικά όταν οι άλλες γωνίες όπως μέτωπο και ζυγωματικά είναι έντονα σχηματισμένες.

Σχεδιάζοντας την επέμβαση
Πολλές φορές συνδυάζεται με άλλη επέμβαση , συνήθως η ρινοπλαστική συνδυάζεται με την αύξηση γενιού ή η ρυτιδεκτομή συνδυάζεται με την πρόθεση στα ζυγωματικά ή την πρόθεση στην κάτω γνάθο.

Επιπλοκές
Η μετακίνηση του προθέσεων είναι σπάνιο πρόβλημα και εμφανίζεται κυρίως όταν δεν ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες μας. Η φλεγμονή είναι μια σπάνια επιπλοκή. Για να αποφευχθούν οι επιπλοκές θα σας δώσουμε λεπτομερείς οδηγίες όσον αφορά κυρίως την υγιεινή του στόματος.

Που εκτελείται η επέμβαση
Σε κλινική χωρίς όμως να χρειαστεί παραμονή παρά για μια ή δυο ώρες πριν αποχωρήσετε για το σπίτι.

Αναισθησία
Τοπική αναισθησία που μερικές φορές συνδυάζεται με ελαφρά μέθη, ξύπνιος (α) αλλά χαλαρός (η) θα νοιώθετε ενώ η περιοχή του μετώπου θα είναι εντελώς αναίσθητη.

Η επέμβαση
Η τομή είναι εντός της στοματικής κοιλότητας από όπου κατασκευάζεται ειδικός χώρος όπως αυτό έχει προσχεδιαστεί για να φιλοξενήσει το ένθεμα, αναλόγως τοποθετούμε το ένθεμα στο γένειο στα ζυγωματικά ή στην κάτω γνάθο.

Μετά την επέμβαση
Οίδημα και εκχυμώσεις μπορεί να εμφανιστούν τις πρώτες μετεγχειρητικές μέρες, θα χρειαστούν περίπου 4-5 μέρες να εξαφανιστούν όλα τα σημάδια του χειρουργείου και επιστροφή στην εργασία σε επτά και το αργότερο σε δέκα μέρες. Γυμναστική και βαρείες εργασίες που ενδεχομένως αυξάνουν την πίεση αίματος σας πρέπει να αποφεύγονται για περίπου δυο εβδομάδες.

Νεότερες τεχνικές
Σε μεγάλο ποσοστό τα fillers (Υαλουρονικό , Υδροξυαπατίτη) έχουν αντικαταστήσει τα σιλικονούχο σκληρά ενθέματα, η μικρή διάρκεια των fillers (12-18 μήνες) απαιτεί επανάληψη της διαδικασίας ,ενώ με τα ενθέματα το πρόβλημα αποκαθιστάται για πάντα.

error: Content is protected !!