Συχνές Ερωτήσεις

 

1. Πριν ή μετά το τοκετό γίνεται η κοιλιοπλαστική;
H επέμβαση αυτή στόχο έχει την αφαίρεση της χαλάρωσης του δέρματος της κοιλιάς αλλά και την σύσφιξη του κοιλιακού τοιχώματος. Η χαλάρωση αυτή συνήθως εμφανίζεται μετά από εγκυμοσύνη και παραμένει και μετά τον τοκετό, ανάλογα με την χαλάρωση μπορεί να γίνει ολική κοιλιοπλαστική ή μερική κοιλιοπλαστική ( mini ), διαρκεί δυο περίπου ώρες, έχει εντυπωσιακό και ορατό αποτέλεσμα αμέσως μετά την επέμβαση. Πάντα όμως περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο οικογενειακός προγραμματισμός, προκειμένου να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα.

2. Το ρινικό διάφραγμα διορθώνεται αν κάνω ρινοπλαστική;
Το ρινικό διάφραγμα είναι ο χόνδρος εκείνος που χωρίζει την μύτη στη μέση σε δυο θαλάμους – ρουθούνια, στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό το διάφραγμα παρουσιάζει σκολίωση δηλ. γέρνει προς την μια ή την άλλη πλευρά με αποτέλεσμα να στενεύει η μια θαλάμη και να μειώνεται η χωρητικότητα της. Έτσι προκαλούνται τα δυσλειτουργικά προβλήματα της μύτης όπως ροχαλητό και μειωμένη ρινική εισπνοή και αναγκάζεται κανείς να εισπνεύσει από το στόμα κυρίως την νύχτα, με άσχημα επακόλουθα όπως αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα και ωτίτιδα.Σήμερα δεν νοείται ρινοπλαστική χωρίς την διόρθωση και ευθειασμό (μερική αφαίρεση του ρινικού διαφράγματος) ώστε πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα να απελευθερωθεί η μύτη και να παρέχει άνετη εισπνοή. Η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση που θα φέρει νέα ισορροπία στα οστά και χόνδρους της μύτης, από αυτή την νέα ισορροπία ζητούμε νέα εμφάνιση της μύτης, άλλοτε ζητούμε μικρότερη, άλλοτε πιο ανασηκωμένη, άλλοτε μεγαλύτερη, όποια εμφάνιση και αν ζητούμε αυτή θα είναι ανάλογα με το πρόβλημα που παρουσιάζει η εκάστοτε μύτη λόγω της παλαιάς ισορροπίας των συστατικών της. Στα συστατικά οστά-χόνδροι που αποτελούν την μύτη είναι και το ρινικό διάφραγμα που συνήθως παρουσιάζει σκολίωση, υπερτροφία ή και άλλα προβλήματα που δυσχεραίνουν την αναπνοή. Έτσι σήμερα δεν νοείται ρινοπλαστική χωρίς την διόρθωση του ρινικού διαφράγματος γιατί μόνο έτσι θα πετύχουμε μια σωστή νέα ισορροπία που θα μας δώσει την νέα επιθυμητή εμφάνιση.

3. Με τα χρόνια πολλές από μας βλέπουμε το στήθος μας να πέφτει , να χαλαρώσει και να χάνει σταδιακά το αρχικό του όμορφο και στητό σχήμα. Γιατί συμβαίνει αυτό, υπάρχει τρόπος να σταματήσουμε ή τουλάχιστον να καθυστερήσουμε αυτή τη χαλάρωση;
Το γυναικείο στήθος είναι το έντονο θηλυκό στοιχείο στο γυναικείο σώμα , αυτό είναι πουπροσδίδει στη γυναίκα περισσότερη θηλυκότητα όταν βέβαια έχει αρμονικό μέγεθος και καλή θέση και φόρμα .παράγοντες όπως Η βαρύτητα , η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος , η απότομη απώλεια βάρους , η εγκυμοσύνη , ο θηλασμός , η θέση του σώματος κατά τη διάρκεια τουύπνου . επηρεάζουν αρνητικά το σχήμα και τη φόρμα του γυναικείου στήθους ,τελικά επέρχεται η χαλάρωση του δέρματος του μαστού και η πτώση της θηλής .για την πρόληψη της χαλάρωσης του στήθους πρέπει η γυναίκα να αποφύγει :α. να κοιμάται πρηνώς ( μπρούμυτα ) ,β. δεν πρέπει να φορά στηθόδεσμο με μεταλλικά στηρίγματα ,γ. όταν έρθει η ώρα να θηλάσει πρέπει να μάθει να θηλάζει σωστά χωρίς να αφήσει γάλα στο μαστό της για πολύ ώρα ,δ. πρέπει να διατηρήσει καλά ενυδατωμένο το δέρμα του μαστού με κρέμες ενυδάτωσης και να πίνει πολύ νερό που λειτουργεί ευεργετικά σε όλο το σώμα .τέλος δεν πρέπει να χάσει απότομα πολλή βάρος , αν θέλει να χάσει κάποια κιλά πρέπει το κάνει σταδιακά 4-5 κιλά το μήνα , όχι περισσότερα .τελικά όμως θα εξαρτηθεί από την ποιότητα και την ελαστικότητα του δέρματος.

4. Ακούμε πολλά για μη χειρουργικές μεθόδους όπως κρέμες σύσφιξης και μηχανήματα σύσφιξης και πολλά άλλα , υπάρχει μη χειρουργική μέθοδος που να διορθώσει την πτώση;
Δυστυχώς όλες οι γυναίκες που θέλουν να δώσουν στο στήθος τους την αρχική του φόρμα και σχήμα καταλήγουν στον πλαστικό αφού βέβαια έχουν ξοδέψει αρκετά χρήματα για ονειρεμένες και μαγικές κρέμες και συνταγές σύσφιξης , σίγουρα περισσότερα χρήματα από το κόστος μιας επέμβασης ,Με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει μη επεμβατικός τρόπος αποκατάστασης και αυτό γιατί έχουμε περίσσεια δέρματος που προκύπτει από την χαλάρωση . αυτή η περίσσεια πρέπει να αφαιρεθεί και αυτό μόνο χειρουργικά μπορεί να γίνει.

5. Η Βλεφαροπλαστική σε πόσα χρόνια χρειάζεται επανάληψη;
H Βλεφαροπλαστική στόχο έχει την αφαίρεση της χαλάρωσης του δέρματος στα βλέφαρα που εμφανίζεται σαν τέντα στα άνω βλέφαρα και σαν ρυτίδες και σακούλες στα κάτω βλέφαρα. Η χαλάρωση αυτή μπορεί να εμφανιστεί και σε μικρή ηλικία λόγω κληρονομικότητας, συνήθως όμως είναι χαλάρωση λόγω γήρανσης και κούρασης των βλεφάρων. Πάντα πρέπει να αφαιρεθεί και αντίστοιχο μεγάλο ή μικρό μέρος του λίπους των βλεφάρων για να έχει διάρκεια το αποτέλεσμα. Η επέμβαση διαρκεί περίπου μια
ώρα, και γίνεται υπό τοπικής αναισθησίας και μερικές φορές υπό νευροληπταναλγησία (μέθης) δεν χρειάζεται παραμονή στην κλινική, δεν αφήνει ουλές λόγω ιδιαιτερότητας τωνβλεφάρων και το αποτέλεσμα διαρκεί πολλά χρόνια (είκοσι με τριάντα χρόνια) σπάνια χρειάζεται επανάληψη.

6. Μετά την λιποαφαίρεση αν πάρω κιλά, χάνεται το αποτέλεσμα ;
Το σώμα μας έχει συγκεκριμένες περιοχές όπου αποθηκεύει λίπος, μερικές αποθήκες (κύρια αποθήκη) έχουν υπερβολικά λιποκύτταρα και γι΄αυτό προσλαμβάνουν μεγάλη ποσότητα λίπους δημιουργώντας το τοπικό πάχος.Στις γυναίκες η περιφέρεια είναι κύρια αποθήκη ενώ στους άνδρες κύρια αποθήκη είναι η κοιλιά.Η λιποαφαίρεση αφαιρεί τα πλεονάζοντα λιποκύτταρα στην κύρια αποθήκη και έτσι αφαιρεί το τοπικό πάχος και διορθώνει το περίγραμμα της περιοχής.Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές όπου εμφανίζεται τοπικό πάχος, μηροί, γλουτοί, μπράτσα, κοιλιά, μαστοί, γλουτοί κ.α .Σε περίπτωση που θα πάρετε κιλά μετά από την λιποαφαίρεση ,το λίπος θα μοιραστεί σε όλες τις αποθήκες ομοιόμορφα και δεν θα δημιουργεί τοπικό πάχος, ενώ πριν την επέμβαση το περισσότερο λίπος θα πήγαινε στην κύρια αποθήκη λόγω υπερβολικού αριθμού λιποκυττάρων.

7. Μπορώ να θηλάσω μετά από αύξηση μαστών με σιλικόνη;
Η αύξηση μαστών με ενθέματα σιλικόνης στόχο έχει την αύξηση του μεγέθους τωνμαστών όταν αυτοί είναι μικροί , το ένθεμα τοποθετείται πίσω από το μαστό και σε μερικές περιπτώσεις πίσω από τον θωρακικό μύ, έτσι το ένθεμα δεν έχει καμία επαφή με το μαστό απλώς λόγω του μεγέθους του ενθέματος σπρώχνει τον μαστόμπροστά και δείχνει μεγαλύτερος . Με άλλα λόγια ο μαστός δεν επηρεάζεται καθόλου από την ύπαρξη του ενθέματος και συνεχίζει και λειτουργεί όπως θα λειτουργούσε και χωρίς ένθεμα και η λειτουργία του θηλασμού εκτελείται όπως θα εκτελείτο και χωρίς ένθεμα .Πολλές γυναίκες μετά από αύξηση με ενθέματα σιλικόνης χαίρονται τον θηλασμό και μάλιστα χωρίς τον φόβο πτώσης του στήθους μετά την διακοπή του θηλασμού.Η επέμβαση είναι απλή, διαρκεί μια ώρα περίπου , δεν χρειάζεται παραμονή στην κλινική .Τον ειδικό στηθόδεσμο θα τον φορά η γυναίκα για περίπου δυο εβδομάδες.

8. Μπορώ να αλλάξω το ένθεμα σιλικόνης αν θέλω μεγαλύτερο ή μικρότερο
στήθος;
Το ένθεμα σιλικόνης τοποθετείται όπισθεν του μαστού , με την πάροδο του χρόνοο οργανισμός δημιουργεί μια ειδική θήκη που αγκαλιάζει το ένθεμα και το απομονώνει από εσωτερικές ή εξωτερικές επιδράσεις .Η παρουσία αυτής της θήκης διευκολύνει πολύ την διαδικασία αλλαγής του ενθέματος για οποιοδήποτε λόγω , έτσι με μικρή επέμβαση και υπό τοπικής αναισθησίας διανοίγεται η θήκη εξάγεται το παλαιό ένθεμα και στη θέση του εισάγεται μικρότερο ή μεγαλύτερο ένθεμα .Η επέμβαση διαρκεί λιγότερο από τριάντα λεπτά και η γυναίκα επιστρέφει αμέσως στην εργασία της χωρίς καθόλου παραμονή στην κλινική έχοντας το μέγεθος που επιθυμεί.

9. Κυτταρίτιδα
Πρώτος Μύθος
: Οι κρέμες αφαιρούν την κυτταρίτιδα.
Πραγματικότητα: περισσότερες κρέμες ,φάρμακα και τεχνικές έχουν κυκλοφορήσει για την
κυτταρίτιδα παρά για οποιαδήποτε άλλη διαταραχή , από αυτήν τη διαταραχή
λειτούργησαν οι βιομηχανίες φαρμάκων και καλλυντικών με αστρονομικά κέρδη και
συνεχίζουν να λειτουργούν.
10. Κυτταρίτιδα
Δεύτερος Μύθος: Η λιποαναρρόφηση αφαιρεί την κυτταρίτιδα.
Πραγματικότητα: Η λιποαναρρόφηση δεν αφαιρεί την κυτταρίτιδα, γιατί η κυτταρίτιδα
εμφανίζεται από διαταραχή του υποδορίου λίπους, δηλαδή 1-2 χιλιοστά κάτω από το
δέρμα, ενώ η λιποαναρρόφηση αφαιρεί μεγάλες λιποαποθήκες που είναι σε κατώτερα
επίπεδα, που δεν προκαλούν ούτε σχετίζονται με την κυτταρίτιδα. Μάλιστα κατά την
διάρκεια της λιποαναρρόφησης η κάννουλα απαγορεύεται να έρθει σε επαφή με το
υποδόριο λίπος.
11. Κυτταρίτιδα
Τρίτος Μύθος: Το πάχος προκαλεί κυτταρίτιδα.
Πραγματικότητα: Πολλές γυναίκες με μεγάλο βάρος σώματος έχουν κυτταρίτιδα, πολλές
άλλες όμως δεν έχουν κυτταρίτιδα, και πολλές γυναίκες με ιδανικό βάρος έχουν κυτταρίτιδα
άρα αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι το πάχος δεν προκαλεί κυτταρίτιδα , επιστημονικά
βέβαια αυτό εξηγείται γιατί η κυτταρίτιδα εμφανίζεται σε άλλο χώρο από εκείνο που
αποθηκεύεται το λίπος άρα και τοπικό πάχος.
12. Κυτταρίτιδα
Τέταρτος Μύθος: Αφού η φωσφατοδηλοχολίνη διαλύει το λίπος, τότε θα μπορεί να
εξαφανίσει και το τοπικό πάχος (θεραπείες τοπικού πάχους με ενέσεις)
Πραγματικότητα: η φωσφατοδηλοχολίνη (αμπούλα ) μπορεί να διαλύσει 10 γραμμάρια
λίπος, αρκετό για την κυτταρίτιδα , όχι όμως για να διαλύσει το τοπικό πάχος που σε μέτρια
περίπτωση είναι 400-500 γραμμάρια , άρα αφαίρεση τοπικού πάχους με ενέσεις είναι
μύθος
TOP