Βλεφαροπλαστική

Τι είναι
Διορθώνει την χαλάρωση και περίσσεια δέρματος (τέντα) στα άνω βλέφαρα και την συσσώρευση λίπους (σακούλες) και χαλάρωση δέρματος στα κάτω βλέφαρα, εξαφανίζοντας την κουρασμένη έκφραση των ματιών. Η τομή γίνεται μέσα στη πτυχή του άνω βλεφάρου που θα κρύβεται όταν το μάτι είναι ανοιχτό, ενώ στο κάτω βλέφαρο θα είναι ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες. Πάντα πρέπει να αφαιρεθεί και το πλεονάζοντα λίπος κάτω από τα βλέφαρα που εμφανίζεται σαν σακούλες στα κάτω βλέφαρα ή σαν φουσκώματα στα άνω βλέφαρα. Σε περίπτωση που δεν περισσεύει λίπος τότε πρέπει να ανακατανεμηθεί το υπάρχων λίπος μέχρι εξάλειψης του. Βλεφαροπλαστική χωρίς αφαίρεση της περίσσειας του λίπους δεν μπορεί να ονομαστεί Βλεφαροπλαστική.

Είναι η επέμβαση που χρειάζομαι;
Η συνήθης ηλικία είναι 35 – 60 ετών όταν πλέον φαίνεται η χαλάρωση του δέρματος στα βλέφαρα μπορεί και σε μικρότερες ηλικίες, ιδίως όταν υπάρχει κληρονομικότητα.

Σχεδιάζοντας την επέμβαση
Η Βλεφαροπλαστική συνήθως συνδυάζεται με την ολική ρυτιδεκτομή προσώπου ( face lift ), συνδυάζεται επίσης και με την ρυτιδεκτομή μετώπου. Ενώ Βλεφαροπλαστική η βελτιώνει την εμφάνιση αλλά και την αυτό εκτίμηση δεν αλλάζει την έκφραση των ματιών.

Που εκτελείται η επέμβαση
Η επέμβαση γίνεται στην κλινική, όπου δεν χρειάζεται να παραμείνει ο χειρουργημένος(η) παρά μόνο για λίγες ώρες πριν αποχωρήσει για το σπίτι του (της).

Αναισθησία
Τοπική αναισθησία που μερικές φορές συνδυάζεται με ελαφρά μέθη. Ξύπνιος (α) αλλά χαλαρός (η) θα νοιώθετε ενώ η περιοχή του μετώπου θα είναι εντελώς αναίσθητη.

Επιπλοκές
Οι επιπλοκές είναι ελάσσονες, σε μικρό ποσοστό 1% μπορεί να εμφανιστεί εκτρόπιο το οποίο είναι προσωρινό. Οι επιπλοκές δεν θα εμφανίζονται αν ακολουθεί ο ασθενής τις οδηγίες πριν και μετά την επέμβαση.

Μετά την επέμβαση
Οίδημα και εκχυμώσεις μπορεί να εμφανιστούν τις πρώτες μετεγχειρητικές μέρες, θα χρειαστούν περίπου 4-5 μέρες να εξαφανιστούν όλα τα σημάδια του χειρουργείου. Θα μπορείτε να πλυθείτε μετά από δύο μέρες και να επιστρέψετε στην εργασία σας σε πέντε και το αργότερο σε επτά μέρες.

Γυμναστική και βαρειές εργασίες που ενδεχομένως αυξάνουν την πίεση αίματος σας πρέπει να αποφεύγονται για περίπου δυο εβδομάδες ή και λιγότερα εφόσον αυτό συζητηθεί ανάλογα με την περίπτωση. Οι περισσότεροι θα αντιληφθείτε πόσο η χαλάρωση και η πτώση είχατε σας έδειχνε πολύ μεγαλύτερους από ότι πραγματικά είστε ή πραγματικά νοιώθετε, όταν δείτε το πόσο νεότεροι και ξεκούραστοι θα δείχνετε μετά το δεκαήμερο που χρειάζεται μετά την επέμβαση.

error: Content is protected !!