Χαλάρωση Λαιμού

Τι είναι
Πολλοί άνδρες και γυναίκες παρουσιάζουν ευμεγέθη και παχύ λαιμό ακριβώς κάτω από τη γνάθο ενώ το βάρος σώματος τους δεν είναι πέραν του φυσιολογικού, μάλιστα τότε είναι και πιο ενοχλητικό παρά αν ήταν παχύσαρκοι. Αυτός ο παχύς λαιμός κατά καιρούς πήρε διάφορες ονομασίες όπως προγούλι, διπλοσάγονο και άλλα, πάντα όμως περιγράφουμε μια παράλογα αυξημένη ποσότητα λίπους στην περιοχή μεταξύ της κάτω γνάθου και του στέρνου. Το λίπος αποθηκεύεται στην περιοχή αυτή για άγνωστους λόγους, η κληρονομικότητα και η παχυσαρκία παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του, αλλά συνήθως το αιτιολογούμε σαν κατασκευαστική ιδιομορφία.

Η επέμβαση
Ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να αφαιρεί αυτό το λίπος που συνήθως είναι στο εμπρόσθιο διαμέρισμα, δηλ. εμπρός του πλατύσματος. Και να αποκαταστήσει αυτήν την ιδιομορφία. Πολλές φορές ειδικά σε υπερβολικά μεγάλη ποσότητα λίπους μπορεί να επέλθει χαλάρωση του δέρματος. Ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να είναι σε θέση να προβλέψει αυτήν την χαλάρωση και να προβεί σε αποκατάσταση της κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Η επέμβαση διαρκεί τριάντα λεπτά περίπου όπου ο ασθενής είναι υπό τοπική αναισθησία, δεν χρειάζεται καθόλου χειρουργική τομή παρά μόνο μικρή οπή 3-4 χιλιοστά από την οποία εισάγονται ειδικά εργαλεία που θα αφαιρούν το λίπος.

Μετά την επέμβαση
Ειδικό επίδεσμο εφαρμόζεται στην περιοχή και ο ασθενής θα αποχωρήσει από την κλινική σε λίγες ώρες από την λήξη της επέμβασης. Περίπου δέκα με δεκαπέντε μέρες θα χρειαστούν για πλήρη αποκατάσταση της περιοχής ενώ η επιστροφή στην εργασία θα είναι δυο τρεις μέρες μετά την επέμβαση.

error: Content is protected !!