Υαλουρονικό Οξύ

Τα εμφυτεύματα είναι υλικά – φάρμακα που με μια μικρή ειδική βελόνα τοποθετούνται κάτω από το δέρμα, δίπλα ή κάτω από την ρυτίδα. Ο στόχος είναι να αυξήσουν το μέγεθος των ιστών κάτω από αυτήν ώστε να μην φαίνεται το πραγματικό βάθος της ρυτίδας.

Τέτοιο υλικό ήταν το κολλαγόνο που σήμερα έχει εγκαταλειφθεί τελείως από τους περισσότερους πλαστικούς. Tο νεότερο υλικό – φάρμακο είναι το Υαλουρονικό οξύ που και αυτό απορροφάται οκτώ – δέκα μήνες μετά, άρα πρέπει και να επαναληφθεί η ίδια διαδικασία. Αυτό το φάρμακο είναι τελείως ακίνδυνο γιατί βρίθει φυσιολογικά στον οργανισμό. Εξάλλου χρησιμοποιείται πολλά χρόνια τώρα χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα. Σήμερα χρησιμοποιούμε και την συμπυκνωμένη μορφή για βαθύτερες ρυτίδες.

Η επέμβαση
Η έγχυση γίνεται στο ιατρείο, διαρκεί λίγα λεπτά της ώρας και δεν αφήνει σημάδια. Μερικές φορές προκαλεί μια ερυθρότητα που υποχωρεί σε μια- δυο ώρες. Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως μετά την έγχυση και θα διατηρηθεί για δέκα μήνες περίπου.

Τί διορθώνει
Το μέγεθος των χειλιών (αύξηση χειλιών)
Ρινοχειλικές ρυτίδες
Χειλιοπαρειακές ρυτίδες
Ρυτίδα μεσοφρύου
Ρυτίδες πηγουνιού
Ουλές σώματος που εμφανίζουν εισολκή

Τι δεν διορθώνει
Ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας)
Ρυτίδες στα βλέφαρα (πάνω και κάτω βλέφαρα)

Η ασφάλεια του υλικού είναι δεδομένη λόγω της γνωστής, καθαρής, μακροχρόνιας χρήσης του την οποία δεν πρέπει να την συγχαίουμε με την δράση άλλων υλικών όπως η υγρή ελεύθερη σιλικόνη (απαγορευμένη διεθνώς) που δυστυχώς κάποιοι, άσχετοι με την πλαστική χειρουργική, ιατροί και μη, επιμένουν να χρησιμοποιούν παρ’ όλες τις απαγορεύσεις.

error: Content is protected !!